ΧΡΟΝΙΚΟ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ

Η πορεία της ΜΑΞΙΜ
μέσα στα χρόνια

1946

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Η ιστορία της Μαξίμ Καλτσίδης ΑΕ ξεκινά στο μακρινό 1946. Η εταιρία ιδρύθηκε από τον Μάξιμο Καλτσίδη στη Θεσσαλονίκη και είχε ως αντικείμενο την εμπορία παλαιών ελαστικών από τα τότε στρατιωτικά οχήματα που Β’ Παγκοσμίου πολέμου, αξιοποιώντας τα για την κατασκευή αγροτικών πλατφόρμων.

1964

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ PIRELLI

Μετά από 18 χρόνια αξιοσημείωτης ανάπτυξης, η επιχείρηση προχώρησε στο επόμενο βήμα, με το να γίνει αποκλειστικός αντιπρόσωπος-διανομέας των ελαστικών Pirelli στην Ελλάδα, έπειτα από το άνοιγμα του πρώτου εργοστασίου της ιταλικής εταιρίας στην Πάτρα το 1964. Η άνθηση των γεωργικών μηχανημάτων είχε ως αποτέλεσμα ελαστικά διαστάσεων 600-16, 750-16, 900-16 και 825-20 να γίνονται ανάρπαστα. Η γκάμα των αγροτικών ελαστικών εμπλουτίστηκε και μετέτρεψε την εταιρία σε πρωτοπόρο στην εμπορία αγροτικών ελαστικών στην Ελλάδα. Η έδρα τότε βρισκόταν στην οδό Δωδεκανήσου 13 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

1972

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΗ

Το 1972 η εταιρία μετατράπηκε σε ανώνυμη με την επωνυμία Μαξίμ ΑΕ και κύρια δραστηριότητα την πώληση αγροτικών ελαστικών Pirelli.

1976

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1976 στην εταιρία εισήλθε ο γιός του Μάξιμου, Κωνσταντίνος Καλτσίδης, ο οποίος επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη σε άλλους τομείς, όπως μηχανήματα για βουλκανιζατέρ, ξεμονταριστές, ζυγοσταθμίσεις και απόκτηση αποκλειστικών αντιπροσωπειών του εξωτερικού, παράλληλα με το εμπόριο ελαστικών.

1980

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ RECORD, RUMAGUMA, TIGAR

Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν καθώς, το 1980 η εταιρία έγινε αποκλειστικός αντιπρόσωπος των σέρβικων ελαστικών Record, RumaGuma και Tigar, επεκτείνοντας την δραστηριότητά της στην χονδρική πώληση σε όλο τον ελλαδικό χώρο και τα νησιά.

1983

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το 1983 οι εγκαταστάσεις της εταιρίας στο κέντρο της πόλης δεν ήταν σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες της και για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε μετεγκατάσταση σε ιδιόκτητο χώρο στην Ιωνία Θεσσαλονίκης με αποθήκες 4000 τμ. και οικόπεδο 10000 τμ.

1987

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ TAURUS

Ακολούθησε η αποκλειστική συνεργασία με το εργοστάσιο παραγωγής των αγροτικών ελαστικών Taurus στην Ουγγαρία το 1987. Παράλληλα, οι δραστηριότητες της εταιρίας επεκτάθηκαν με την ίδρυση υποκαταστημάτων στην Αθήνα το 1995 και στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης το 1999, με το τελευταίο να βρίσκεται σε προνομιούχο σημείο και σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 4000 τμ.

1997

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ YELLOW SEA

Το 1997 θεωρείται κομβική χρονιά καθώς, η Μαξίμ Καλτσίδης ΑΕ ξέφυγε από τα όρια της Ευρώπης και εισήγαγε για πρώτη φορά τα κινέζικα ελαστικά Yellow Sea, θέτοντας τις βάσεις για την αξιοποίηση των εμπορικών ευκαιριών με τις ανερχόμενες τότε χώρες τις Ασίας.

2002

ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Η νέα χιλιετία συνδυάστηκε με την είσοδο των Μάξιμο και Κάρολο, υιών του Κωνσταντίνου Καλτσίδη, στο δυναμικό της εταιρίας το 2002. Η Τρίτη γενιά έφερε νέες ιδέες και οράματα για ανάπτυξη της εταιρίας. Σε αναζήτηση νέων προμηθευτών, η Μαξίμ Καλτσίδης ΑΕ στράφηκε προς την Κίνα και αναπτύχθηκε τόσο με δικές τις επενδύσεις, όσο και με την αντιπροσώπευση μεγάλων κινέζικων οίκων, με σημείο αναφοράς την συμφωνία αποκλειστικής αντιπροσώπευσης των χωματουργικών και φορτηγών ελαστικών Aeolus.

2010

ΙΔΡΥΣΗ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

Το 2010 οι εμπορικές δραστηριότητες της εταιρίας επεκτάθηκαν στην Βουλγαρία, με την ίδρυση υποκαταστήματος και μόνιμο προσωπικό εγκατεστημένο στην Σόφια. Παράλληλα, καθιερώθηκαν και οι αποκλειστικές εξαγωγές στην Αλβανία με μόνιμο αντιπρόσωπο στα Τίρανα.

2014

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ AEOLUS

Η επέκταση συνεχίστηκε και από την πλευρά των προϊόντων, καθώς το 2014 η Μαξίμ Καλτσίδης ΑΕ έφερε στην αγορά τα επιβατικά ελαστικά Aeolus με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από καταναλωτές και συνεργάτες. Την ίδια χρονιά ολοκληρώθηκε και η ολική ανακαίνιση του υποκαταστήματος Καλοχωρίου, το οποίο μετατράπηκε στο πρώτο επίσημο κατάστημα ελαστικών Aeolus στην Ελλάδα.

2016

70 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ

Σήμερα, η δραστηριότητες της εταιρίας επικεντρώνονται στην εμπορία αγροτικών, χωματουργικών, βιομηχανικών, φορτηγών και επιβατικών ελαστικών, όπως και ελαστικά αναγόμωσης για οχήματα εκτός δρόμου και ζάντες για αγροτικά μηχανήματα. Η Μαξίμ Καλτσίδης ΑΕ είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές ελαστικών του Ελληνικού Δημοσίου και γνωστών κατασκευαστικών εταιριών και λατομείων σε όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Τα 70 χρόνια εμπειρίας της εταιρίας στον χώρο, επιβεβαιώνονται από την ανάπτυξη και εμπιστοσύνη των πελατών μας όλα αυτά τα έτη.

2019

ΙΔΡΥΣΗ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ

Το 2019 η ΜΑΞΙΜ ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ Α.Ε. , ανοίγει και λειτουργεί το νέο της υποκατάστημα στην Μεταμόρφωση Αττικής, οδός Αδριανείου-9, καλύπτοντας τις λειτουργικές ανάγκες άμεσης αυθημερόν κάλυψης της πρωτεύουσας και της Νοτίου Ελλάδος.

2020

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ CEAT

Το 2020 είναι μια δύσκολη χρονιά για όλο τον πλανήτη ο οποίος μαστίζεται από την πανδημία του ιού Sars-Cov-2 οποίος έχει επιφέρει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, Η ΜΑΞΙΜ ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ Α.Ε., επιτυγχάνει περαιτέρω ανάπτυξη και δημιουργεί μία νέα στρατιγική συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρία ελαστικών CEAT η οποία είναι μία από τις κορυφαίες στην Ινδία και έχει παρουσία σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο.