ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Τα νέα της ΜΑΞΙΜ ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ

Promoting Life Saving Skills: Η επιτυχής συνεργασία της εταιρείας μας με την “First Aid National”

Σε μια αποφασιστική επίδειξη της δέσμευσης της εταιρείας μας για ασφάλεια και ευημερία, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου ένα αξιόλογο σεμινάριο σε συνεργασία με την «First Aid National». Αυτή η τετράωρη εκδήλωση επικεντρώθηκε στην εκπαίδευση Basic Life Support (BLS), εξοπλίζοντας τους συμμετέχοντες με βασικές δεξιότητες σωτηρίας. Χάρη στο όραμα και την αφοσίωση του συναδέλφου μας, κ. Δημήτρη Πούλια, η Διοίκηση αγκάλιασε την πρότασή του, κάνοντας αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία πραγματικότητα.

Το σεμινάριο, που διοργάνωσε σχολαστικά η εταιρεία μας, συγκέντρωσε υπαλλήλους από διάφορα τμήματα, ο καθένας πρόθυμος να ενισχύσει την ικανότητά του να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η συνεργασία με το “First Aid National” αποδείχθηκε μια ανεκτίμητη συνεργασία, εξασφαλίζοντας στους συμμετέχοντες εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών.

Υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένων εκπαιδευτών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, οι συμμετέχοντες εμβάθυναν στις περιπλοκές της Βασικής Υποστήριξης Ζωής. Το πρόγραμμα σπουδών κάλυπτε κρίσιμα θέματα όπως η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), η διαχείριση των αεραγωγών και η σωστή χρήση αυτοματοποιημένων εξωτερικών απινιδωτών (AEDs). Η διαδραστική φύση του σεμιναρίου επέτρεψε στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στις σωτήριες ικανότητές τους.

Πέρα από τις τεχνικές πτυχές, το σεμινάριο τόνισε επίσης τη σημασία της ενσυναίσθησης και της συμπόνιας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνθηκαν να αναγνωρίσουν το ανθρώπινο στοιχείο κατά τη διάρκεια κρίσεων, τονίζοντας τη σημασία της παροχής άνεσης και σιγουριάς σε όσους έχουν ανάγκη.