ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Τα νέα της ΜΑΞΙΜ ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ

TEXNIKA NEA: Συστάσεις για τα ελαστικά ρυμουλκούμενων με 3 άξονες

Τα ελαστικά που κατασκευάζονται για τους άξονες των ρυμουλκούμενων είναι σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις συγκεκριμένες συνθήκες χρήσης για τη θέση του ρυμουλκούμενου.

Παρά το γεγονός ότι οι διαστάσεις των ελαστικών του ρυμουλκούμενου και των ελαστικών των κατευθυντήριων αξόνων μπορεί να είναι οι ίδιες και ο σχεδιασμός του πέλματός τους μπορεί να μοιάζει, δεν είναι εναλλάξιμα.

Θυμηθείτε, τα ελαστικά  για χρήση σε άξονες ρυμουλκούμενων φέρουν την σήμανση «FRT» (Ελαστικό ελεύθερης κύλισης – Free Rolling Tyre) στα πλευρικά τοιχώματα και πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε άξονες ρυμουλκούμενων και όχι στον μπροστινό κατευθυντήριο άξονα και τους άξονες μετάδοσης κίνησης.

Επιπλέον, όλες οι θέσεις του ρυμουλκούμενου δεν παρουσιάζουν τον ίδιο βαθμό φθοράς για τα ελαστικά, την ίδια μορφή φθοράς και την ίδια επιθετικότητα λόγω των συχνών στροφών και ελιγμών σε περιορισμένους χώρους. Στόχος αυτής της τεχνικής ενημέρωσης είναι να σας δώσει συμβουλές και συστάσεις αναφορικά στις θέσεις τοποθέτησης για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των ελαστικών σε ρυμουλκούμενα 3 αξόνων.